Hrvatska

Slovenija

Nemačka

Rusija

Bugarska

madjarska.jpg

Italija

Francuska

Rumunija

Češka

turska.jpg

Holandija

Švedka

Danska

finland.jpg

Norveska

estonija.jpg

albanija.jpg

galicija.jpg

malta.jpg

tajland.jpg

Vi ste na stranici: Home › O nama › Više o nama

O nama


POŠTOVANI PREDSTAVNICI STAMBENE ZAJEDNICE
, DRAGE KOMŠIJE

Napokon, posle 30 godina neuređenog održavanja stanovanja, usvajanjem „Zakona о stanovanju i оdržavanju zgrada" (Sl.gl.. RS 104/16), stekli su se svi zakonski uslovi za upravljanje i održavanje nekretninama, prvenstveno na zadovoljstvo naših klijenata.

LogoЈedan od osnovnih motiva i zadataka naše firme је namera da sе dostigne mnogo viši nivo оdržavanja zgrada .

Sledeći motiv je posmatranje problematike upravljanja u  održavanju zgrada iz  ugla zakonodavca, ali i vlasnika posebnih delova, odnosno jasna odrednica da se profesionalni upravnik postavi na mesto posloprimaoca, a Stambena zajednica na mesto poslodavaoca.

 
Krajnji i najvažniji motiv je problematiku upravljanja i održavanja, posmatrati iz ugla Stambene zajednice, te sve pretpostaviti njenim zakonskim interesima i pravima u stalnom usavršavanju.

To podrazumeva, da se naša firma „NOVOSTAN“ uvek postavlja neucenjivački i antimonopolski prema Stambenoj zajednici i prvenstveno se ponaša zaštitnički, pažnjom dobrog domaćina i stručnjaka prema interesima Stambene zajednice, i to na način da vršimo samo poslove upravljanja, i nemamo interes dа poslove upravljanja uslovljavamo poslovima održavanja ili obratno, upravo da bi u potpunosti bili posvećeni unapređenju kvaliteta života i rada vlasnika stanova. 

 

KONKRETNO ?

1. Cenu određenih radova, putem izbora najmanje 3 ponude izabrati izvođača i uz potpunu saradnju članova Stambene zajednice dovesti u razumne i podnošljive okvire(kako za članove  Stambene zajednice tako i za izvođača radova).
2. Eventualne radove kontrolišemo sa članom Stambene zajednice, kako bi ispoštovali svoje obaveze prema Stambenoj zajednici koja nas plaća.
3.
Biti bolji kontrolor potrošnje novo uvedenogRezervnog FondaStambene zajednice (uplata svakog  vlasnika za investiciono održavanje) od samih članova Stambene zajednice. U tom smislu vršiti stalnu edukaciju članova Stambene zajednice kako je Fond njihovo vlasništvo i osiguranje, da je stanje transparentno i da svaki član Stambene zajednice UVEK može izvršiti uvid u stanje na tekućem računu Rezervnog Fonda.

 

Održavanje zgradaAgencija „NOVOSTAN“ u poslovnom odnosu sa Vlasnicima posebnih delova - zgradama kojima upravlja, dostavlja račun-fakturu za pružene usluge upravljanja.

Najmanje dva puta godišnje pr. upravnik će Skupštini Stambene zajednice podneti izveštaj о poslovanju i evidenciju utrošenih ili dobijenih sredstava.

Potrebno  je da vlasnici posebnih delova zgrade usporede cenu ili kvalitet radova na svoj zgradi sa cenom ili kvalitetom koje su na upravljanju kod drugih upravnika ili pr. upravnika. Odmah će se videti da li Vaš upravnik radi u Vašem interesu ili mu je interes nešto drugo. Prema nama najbitnije je zalaganje usmereno na postizanju što višeg kvaliteta radova i niže (u okviru razuma) cene radova koji se na zgradama izvode.

Strpljivost  i transparentnost je naše jedino pravilo, uz potpuno uvažavanje svakog vlasnika posebnog dela.

Naplatu dugovanja za upravljanje i investiciono održavanje, pored pismenog postupka (opomene + tužbe), vršimo i pristup ličnim konktaktom da bi sa naše strane pozitivno uticali na što veći broj vlasnika koji ne uplaćuju u Rezervni Fond, а sve radi veće naplate i „zdravijeg i jačeg“ Rezervnog Fonda Stambene zajednice.

„NOVOSTAN“, ne vodi se zaštitom cene upravljanja Stambenom zajednicom, već se uvek vodi u smeru većeg interesa Stambene zajednice i zaštite Rezervnog Fonda na krajnje racionalan način.


Naši saveti su
:

  • Ne prihvaćanje nerealnih obećanja ili poklone Stambenoj zajednici.
  • Ne birati upravnika čija će firma vršiti izvođenje radova(umesto da ih nadzire).
  • Posredovanje investitora zgrade kod izbora upravnika veoma brzo može biti u suprotnosti Vaših interesa.
  • Birati upravnika koji ugovara upravljanje na godinu dana sa mogućnosti produžetka opet na godinu dana (izbegavajte ugovore na tri, pet ili deset godina bez obzira na ponuđenu cenu i obećanja).


Poštovani Vlasnici, drage Komšije, želite li promeniti način upravljanja Vašom Stambenom zajednicom „NOVOSTAN“ Vam nudi sledeće:

1. Odnos prema Vama kao prema investitoru
2.
Strpljivost i razumevanje
3. Savesnost i tačnost kao i odgovoran pristup poslu
4.
Organizacija sastanka na predlog svakog vlasnika
5. 0-24
dežurstvo
6.
Odgovorniji pristup formiranju Rezervnog Fonda
7. Т
ransparentnost Rezervnog Fonda
8.
Odgovorniji pristup naplati održavanja
9.
Kvalitetnije osiguranje Vaše zgrade
10.
Saradnja sa Vama kod popravaka na zgradi
11.
Oformljavanje tačne i ažurne dokumentacije Vaše zgrade
12.
Izrada  redovnih izveštaja po tekućem računu Rezervnog Fonda Vaše zgrade
13.
Bržu i kvalitetniju raalizaciju popravaka na Vašoj zgradi.
14.
Insistiranje na garantnom roku izvođača radova
15.
Podršku kod izdavanja u zakup delova zgrade(poslovni prostori, reklame...)


Od početka poslovanja 07.09. 2017. do 13.02.2018.god dobili smo poverenje od SZ Dušana Radovića 5A, SZ Kisela voda 4, 16 i 18, SZ Ivana Sarića 4,SZ Dr.Velimirovića 4, SZ Gosp. Jovanova 27 i Jaše Prodanovića 3, Vojvode Vlahovića 47S, Batutova 1, a u procesu dobijanja smo za još nekoliko SZ.

Očekujemo Vaš poziv. Uverenja smo da će te, uvidevši predhodno sve u obzir, Vaš izbor biti  „NOVOSTAN“– Beograd   

Kontakt:
Batutova 21 11000 Beograd  
T: 011/383 57 27 i 065 616 36 11 
od 09:00 do 15:00 radnim danima
i subotom od 10:00 do 20:00 

e-mail: officenovostan@gmail.com

Vaša Agencija „NOVOSTAN“

Aljoša Knežević